Skip to main content

stap-voor-stap instructies Hoe breng je op de juiste manier een condoom aan?

1. Open de verpakking voorzichtig: Scheur de condoomverpakking behoedzaam open zonder scherpe voorwerpen zoals tanden of scharen te gebruiken. Wees ook voorzichtig met scherpe nagels en sieraden, zodat het condoom niet beschadigd raakt.

2. Controleer de opgerolde kant: Zorg ervoor dat de opgerolde kant van het condoom aan de buitenkant zit. Je kunt dit testen door het randje van het condoom tussen je duim en wijsvinger te houden en te voelen in welke richting het gemakkelijk afrolt.

3. Houd het topje van het condoom vast: Houd met je duim en wijsvinger het topje van het condoom dicht om luchtbellen te voorkomen. Lucht in het condoom kan ervoor zorgen dat het scheurt tijdens gebruik.

4. Plaats en rol het condoom af: Terwijl je het topje van het condoom blijft vasthouden, plaats je het condoom met je andere hand op de erecte penis. Rol vervolgens het condoom zo ver mogelijk af, en zorg ervoor dat er voldoende ruimte in het topje overblijft om het sperma op te vangen. Mocht het condoom niet goed zijn aangebracht, verwijder het dan en gebruik een nieuw condoom om bij stap 1 opnieuw te beginnen.

5. Verwijder het condoom na gebruik: Na de ejaculatie, trek je de penis terug voordat deze slap wordt. Houd de rand van het condoom goed vast tijdens het terugtrekken om te voorkomen dat het per ongeluk afglijdt. Knoop het condoom dicht en gooi het weg in de prullenbak (niet in het toilet, want dat kan tot verstoppingen leiden).